Carrot Palya

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Carrot Palya

This dish strengthens the body, is easily digested, and suits all constitutions. Suitable in all seasons. Can be served independently or part of the main meal.

Preparation time – 20 minutes

Serves 4

 

Ingredients :

4 medium carrots

2 heaped Tbsp unsweetened dried coconut

½ tsp fine rock salt

Voggarane :

1 Tbsp peanut or coconut oil

¼ tsp mustard seeds

½ – 1 chilli (optional)

½ tsp cumin seeds

10 fresh curry leaves

¼ tsp turmeric powder

Preparation :

Top, tail and peel the carrots.  Grate the carrots, either using a smaller hand grater or your food processor. Set aside.

In a skillet, over medium-high heat, add the oil, once hot, add mustard seeds; as the seeds start to splatter and pop, turn down the heat and add the chilli, cumin, curry leaves, turmeric powder – continue to fry for a few seconds.

Add the grated carrots, dried coconut and salt.

Saute for 5 – 7 minutes – stirring often.

Serve warm or at room temperature.

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CARROT PALYA

É uma receita fácil e rápida.

O segredo desta palya é simplesmente saltear ligeiramente a cenoura de forma a ficar um pouco tenra mas mantendo a sua frescura. Coentros picados pode ser adicionado.

Esta receita fortalece o corpo, é fácil de digerir e é adequada p ara todas as constituições. Pode ser consumida em todas as estações do ano.

INGREDIENTES

• 4 cenouras médias raladas (média de 1 cenoura/pessoa)
• 1 colher de sopa de ghee
• 1/4 colher de chá de sementes de mostarda preta
• 1/4 colher de chá de açafrão em pó
• 1/2 colher de chá de sementes de cominhos
• 1/2-1 chilli (opcional)
• 10 folhas de caril frescas
• 1 colher de sopa de côco ralado
• Sal a gosto

PREPARAÇÃO

1. Numa caçarola de fundo pesado aqueça o ghee e junte as sementes de mostarda e o chilli (deixe as sementes estalarem bem).

2. Adicione o açafrão, folhas de caril, sementes de cominhos.

3. Junte a cenoura ralada, côco e o sal a gosto.

4. Salteei 5-7 min. Sirva de imediato.

Se servir mais tarde transfira para um prato para garantir que não continua a cozinhar.

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